top of page

Energiestudie & -audit

Bewust energie verbruiken is belangrijker dan ooit. Maar welk energieconcept past het best bij jouw woning? Welke ingrepen of investeringen zorgen voor een lager verbruik? VDB Engineering leidt je door het complexe energielandschap. Van koeling tot verwarming, van isolatie tot ventilatie.

 

We zoeken voor jou een energieoplossing die duurzaamheid, comfort én een voordelig financieel resultaat combineert. Zo investeer jij in een installatie die perfect bij je past en nog lang meegaat.

DSC_6924.JPG

Onze werkwijze

Alles start met een verkennend gesprek. We peilen naar jouw verwachtingen, maar evalueren ook de mogelijkheden of beperkingen van je project.

Daarna volgt de energiestudie, op basis van de bouwplannen of een plaatsbezoek. We onderzoeken welke ingrepen en systemen voor jou het meest voordelig zijn. Onze conclusies vatten we samen in een compleet rapport dat we persoonlijk toelichten.

Met dit rapport hebben jij en/of  de architect alle parameters in handen om de perfecte installatie te kiezen. Op basis van jouw keuze stellen wij een installatiefiche op waarmee je gericht offertes kan opvragen bij installateurs.

Wij bekijken en beoordelen de opgevraagde offertes voor jou. Wees gerust: als merkonafhankelijk bureau is ons advies 100% objectief. Wij geven je feedback op vlak van o.a. prijs, kwaliteit, rendement en volledigheid. Zo zorgen wij ervoor dat je de kost van de energiestudie terugverdient.

Onze diensten

Wij helpen je energiezuinig wonen.

Heb je een hoge energiefactuur, wil je afstappen van fossiele brandstoffen of je huis energiezuinig renoveren? Met een grondige analyse wijst VDB Engineering je de weg in het oerwoud van energiecertificaten, maatregelen en installaties.

 

Onze experten zoeken naar de juiste en meest voordelige oplossing. Op een eenvoudige én transparante manier, van energiestudie tot installatie-advies. Zo bieden we jou een energieconcept waar je de voordelen écht van voelt, ook in je portemonnee.

Met die aanpak gaan we tegen de stroom in. Ons onderzoek gaat namelijk verder dan de beperkte EPB-studies  en is bovendien objectief en merkonafhankelijk. Zo ben jij zeker van neutraal advies.

Een energieplan op maat.

 

Wil je energiezuinig bouwen of renoveren? Of je huis duurzaam verwarmen en koelen? Twijfel je tussen zonnepanelen, een warmtepomp, extra isolatie of zonwering? Jouw specifieke behoeften vragen een energieplan op maat.

 

Daarom brengt VDB Engineering jouw situatie gedetailleerd in kaart met een energiestudie of -audit. Een echte game changer, want zo weten we welke energieoplossingen voor jou het voordeligst zijn, welke grootverbruikers invloed hebben op jouw factuur en hoe je zo energiezuinig mogelijk kan wonen.

 

Duurzaamheid, comfort of rentabiliteit?

 

Of je nu wilt focussen op duurzaamheid of streeft naar een rendabele mix tussen kost en comfort: wij creëren een energieplan volgens wat jij́ belangrijk vindt.

 

DUURZAAMHEID

 

Met duurzame energieconcepten en -installaties voor verwarming, ventilatie of koeling bouw je niet alleen mee aan een betere toekomst, je gaat ook voor een investering die resultaat geeft op lange termijn.

 

COMFORT

 

Stem je huis af op de omgeving. Zo krijg je altijd de temperatuur die jij wenst, zonder onnodig afkoelen op opwarmen met extra, energieverslindende installaties.

 

RENTABILITEIT

 

Welke energieoplossing is nu het meest rendabel op lange termijn? Wij wegen de mogelijkheden af op basis van een nauwkeurige berekening. Met onze energieconcepten ga jij dus voor winst, want de investering verdien je later terug.

bottom of page