Energie Prestatie Certificaat

Het Energie Prestatie Certificaat (EPC) is een maatstaf voor hoe energiezuinig een woning is aan de hand van een energiescore. Hoe lager deze score, hoe zuiniger. Een potentiƫle koper of huurder kan op die manier de energie-efficiƫntie van een woning inschatten en vergelijken. De energiescore wordt berekend op basis van de oppervlakte, bouwmaterialen, isolatiewaarden en de technieken.

WANNEER HEB JE EEN EPC-ATTEST NODIG?

U moet een EPC-attest kunnen voorleggen wanneer u een woning wil verkopen of verhuren. Dit attest is dan geldig voor 10 jaar. U mag het gedurende die periode overdragen bij verkoop of verhuur van de woning. 

WAT KIJKEN WE NA?

Onze energiedeskundige komt bij u ter plaatse om de bestaande situatie van de woning vast te stellen en verzamelt zo veel mogelijk gegevens over de gebouwschil, de verwarmings-installatie en eventuele andere technieken. Indien er geen plannen aanwezig zijn, worden de vloeroppervlakken, ramen en deuren opgemeten. 

WAT MOET U VOORZIEN?

U kan de volgende documenten voorzien indien deze voorhanden zijn: EPB-aangifte, bestekken van de architect of aannemer, originele facturen, bouwplannen, technische documenten van de installaties, foto's, goedgekeurde subsidieaanvragen, ...