top of page

Energiestudie & -audit

Bewust omgaan met energie is voor bedrijven een hot topic. Stijgende kosten, evoluerende normen, nieuwe manieren om energie te besparen … de vraagstukken op jouw pad worden complexer en uitgebreider. VDB Engineering helpt jou om de juiste keuzes te maken in het uitdagende energielandschap. Van koeling tot verwarming, van isolatie tot ventilatie.

Bouwpromotor, KMO of vastgoedondernemer: bij VDB Engineering vind je een antwoord op de versnipperde energiekennis die er vandaag bestaat. Wij helpen je het bos door de bomen te zien in het oerwoud aan certificaten, maatregelen en subsidies. Ons team zoekt voor jou de beste energieoplossing die duurzaamheid, comfort en een voordelig financieel resultaat combineert. Zo ben jij zeker van een energieplan dat z’n investering waard is!

DSC_7079.JPG

Onze werkwijze

Ons werk start met een verkennend gesprek. We leren het project kennen en luisteren naar de verwachtingen die jij hebt. Dit is belangrijk om onze werkwijze juist af te stemmen in de volgende fases.

Op basis van alle info werken we verschillende concepten uit. Dit doen we ofwel via een studie, waarbij we een compleet nieuw ontwerp uitwerken, of een audit waarbij we de huidige energiestromen in kaart brengen en deze optimaal laten renderen. De mogelijkheden zijn breed. Van tips over het gebruik van isolatie, glas en beschaduwing, tot beheer van elektrisch verbruik en stroomproductie tot advies over ventilatie, verwarming, koeling en gebouwbeheer.

We stellen mogelijke oplossingen voor om het energieverbruik van jouw project te optimaliseren. Eens er een concept gekozen is, gaan we verder met de detailuitwerking.

 

Op basis van het definitieve ontwerp stellen we een bestek op met technische eisen die nodig zijn om het concept te realiseren. Handig, want zo kan jij de juiste partners selecteren voor de realisatie.

 

Bij VDB Engineering weten we dat een vlotte transitie van ontwerp naar realisatie cruciaal is. Overleg tijdens de uitvoering van de werken, en indien nodig bijsturen, behoort dus zeker tot de mogelijkheden voor jouw project.
 

Onze diensten

Wij helpen je energiezuinig ondernemen.

Makkelijk overstappen van fossiele brandstoffen op een duurzamer alternatief? Of restwarmte van productielijnen gebruiken voor de klimatisatie van je bedrijf? Dankzij een energiestudie of -audit van VDB Engineering ontdek je hoe het kan en wat je voordeel zal zijn. 

Wij brengen je situatie gedetailleerd in kaart en beslissen zo welke energieoplossingen het beste resultaat opleveren én voordelig zijn. Een echte game changer, want zo ontdek je niet alleen welke grootverbruikers de meeste impact hebben op jouw energiesituatie, maar ook hoe je jouw project of onderneming energiezuinig de toekomst kan inloodsen.
 

Een energieplan op maat.

 

Een uitstekend E-peil behalen, een groener imago uitdragen of gewoon een optimaal comfort voor je werknemers garanderen? VDB Engineering giet jouw noden en verwachtingen in een energieplan op maat, met objectief en merkonafhankelijk advies. Zo ben je steeds zeker van een eerlijk en waarheidsgetrouw beeld van je situatie en de beste prijs-kwaliteitsverhouding van de gekozen installaties.

Korte of langetermijnoplossingen, advies voor zowel de technische infrastructuur als het gebouwontwerp … met onze manier van werken gaan we tegen de stroom in en creëren we energieconcepten waarvan je de voordelen echt zal voelen, ook op je energiefactuur.
 

BIM, dat is slimmer bouwen.

 

Bij VDB Engineering hanteren we de BIM-methodiek om projecten volledig in 3D uit te tekenen via Revit-software. Dit doen we om projecten beter en sneller te doorgronden. 

Door het intelligent delen van informatie met alle bouwpartners kunnen wij technische installaties niet alleen beter ontwerpen, veel problemen worden ook opgelost aan de tekentafel. Zo beperken we onvoorziene struikelblokken op de werf tot het absolute minimum.

 

Het resultaat: een vlottere en goedkopere uitvoeringsfase. 

Onze BIM-studies kunnen op verschillende manieren worden ingezet. Van een eenvoudig schachtenontwerp, tot een full-option project waarbij we alle mogelijke factoren integreren in het ontwerp, zoals drukleidingen, afvoerbuizen, ventilatiekanalen, etc. 
 

bottom of page